Fantasztikus hangulat az Aluprof Röplabda Gálán

2011. július 20.

A gálamérkőzést Demcsák Zsuzsa a TV2 műsorvezetője nyitotta meg. Majd a más sportágaknál már megszokott külsőségek között mutatatták be a két csapat játékosait. A bemutatás után a szövetség nevében Tóth Tamás elnök nyitotta meg a gálát. A megnyitó után a Magyar Röplabda Szövetség emlékplakettel és egy csokor virággal köszöntötte az 1981-ben Bulgáriában megrendezett Európa bajnokságon bronzérmet szerzett magyar női válogatott tagjait. 

Az első szett elején a magyar csapat vette magához a kezdeményezést, de a lengyelek felzárkóztak és 1-2 pontos különbségnél nagyobb előnyt nem engedtek a házigazdáknak. A játékrész vége felé a magyar csapat az azt megelőző szombati Csehország elleni bravúros győzelemhez hasonlóan újfent belelendült és meg sem állt a játszma megnyeréséig. 
A második játszmában válogatottunk ugyanott folytatta, ahol az előző szettben abbahagyta. A BSK Aluprof edzője hiába kérte ki mindkét idejét, 6:2-nél majd 11:2-nél, ez sem használt: a magyar csapat tovább szárnyalt és meg sem állt 25:14-ig. 

A harmadik játszmában Jókay Zoltán minden játékosának lehetőséget biztosított a bizonyításra és már látszott, hogy a következő mérkőzésre tartalékolja csapata energiáit, hiszen másnap már CEV Európa-liga mérkőzést játszottak a Csehország válogatottja ellen, akiket megelőző héten, szombaton bravúrosan megvertek 24 év után újra. 

A játék képe is megváltozott a BSK játékosai megérezték a lehetőséget és látványos játékkal szórakoztatták a velük tartó mint egy 200 lengyel szurkolót. A csapatok megállapodása alapján az eredménytől függetlenül csak három játszmát játszottak, így a magyar válogatott 2:1-re nyerte meg az első ízben megrendezett Magyar Röplabda Gálát.