Hírek - 06/01/2013

2013. június 19.

Bár még sérülékenynek tekinthető a növekedés, immár hónapról hónapra javuló trend látszik az építőipar termelését mutató KSH-adatokból. Az egyértelműnek tűnik, hogy az ipari épületek, csarnokok építése tartogat ma leginkább lehetőségeket a piaci szereplőknek. Ezekre szakmai konferenciák és egy nemrég meghirdetett pályázat is igyekszik felhívni a figyelmet.

2013. június 19.

Egy csarnoképület is lehet építészetileg igényes, szemet gyönyörködtető, míves kivitelű – ezt kívánja bizonyítani a Build Communications, a Metszet építészeti folyóirat és az Építési Megoldások szaklap pályázata. Az elmúlt 5 évben Magyarországon megvalósult, bármilyen funkciójú, méretű és technológiával készült csarnokkal lehet pályázni.
http://www.tervlap.hu/cikk/show/id/2134

2013. június 14.

címmel az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara II. Építőipari Osztálya információs napot szervez
2013. július 3-án (szerdán) 10.00 - 13.30 óra között
http://www.evosz.hu/

2013. június 13.

Az Építők Napja alkalmából File Miklóst az ALUTA Egyesület ügyvezetőjét az ÉVOSZ felterjesztése alapján  Dr. Varga Mihály miniszter a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben  részesítette az ALUTA Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület elnökeként és ügyvezetőjeként a modern magyar alumínium ablak és szerkezetépítés terén végzett kiemelkedő szakmai és társadalmi tevékenysége elismeréseként.

2013. június 08.

Július 1-jétől új szabályok alapján kell vizsgálni a minimális rezsióradíjat a közbeszerzési eljárásokban. A szakmagyakorlási jogosultságokról szóló új rendelet várhatóan augusztus 1-én jelenik meg (tervezetét a napokban tették közzé). És ez csak két változás a sok közül, amelyek az építőipari szakemberek és vállalkozások mindennapi tevékenységét jelentősen befolyásolhatják.