Hírek

2022. március 09.

Beszámoló Közgyűlés és üzemlátogatás az AKS-nél

Az Egyesület előző éves tevékenységét ismertető beszámoló közgyűlést tartottunk az AKS-nél. A rekordszámú résztvevővel (45 fő, 31 tagvállalat képviseletében+ 2 tagvállalat meghatalmazással képviseltette magát) megtartott eseményen Fegyverneky Sándor elnök által ismertetésre került a 2021 évi munka, majd a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a mérlegbeszámolót.

2022. február 17.

Az ALUFE Kft. szervezésében megtekintettük a pesti Dunaparton elkészült DANUBIO lakóházat, mely különlegesen kialakított, helyenként „lebegő” homlokzati megoldása egyedi színfolt a lakóépületek sokszor egyhangú sokaságában.

2021. november 18.

Az MPA System Kft meghívására november 18-án az Egyesület Taggyűlést tartott, melynek helyszíne az új Diósgyőri Stadion VIP terme volt. A nagy számban jelenlévő tagság az elnöki beszámolót követően megismerhette a nemrég Aluta taggá vált ALUPROF KFT tevékenységét, majd szakmai előadások következtek a Medmix Center Kft. és a Geze Hungary Kft. részéről. A Taggyűlés hivatalos részét a meghívó fél MPA System Kft. bemutatása zárta.

A svédasztalos ebédet követően autóbusszal megtekintettük az MPA System régi telephelyét és a vadonatúj üzemcsarnokot is.

2021. október 26.

Új sportlétesítménnyel gazdagodott Budapest, mert elkészült a Budapesti Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnok (azóta MVM Dome).

Az Egyesület a kivitelező Market Zrt. közreműködésével bejárást tartott az épületben, melyre 28 tag részvételével került sor.

Az 50 000 négyzetméter belterületű csarnok sportesemények, kiállítások, konferenciák helyszínül szolgál majd. A közel 30 sportág befogadására alkalmas sportcsarnok 20 022 fő befogadására alkalmas.

2021. október 06.

Az Egyesület új tagja a KÉSZ Metáltech Kft. meghívására az ALUTA igen magas létszámmal, 43 fővel látogatást tett a vállalat kecskeméti üzemében. A magas létszámra való tekintettel két csoportban jártuk be a gyártó egységeket.

Megtekintettük az egész Európában sok szempontból egyedül álló felszereltségű acélszerkezeti üzemet, majd a nyílászáró üzem fém- és műanyag részlegét is bejártuk.

A sikeres rendezvény közös ebéddel zárult, melyre az Egyesület és a KÉSZ Metáltech Kft. hívta meg a látogatókat. 

2021. június 23.

A szigorú járványügyi korlátozások feloldását követően lehetőség nyílt a hagyományos Egyesületi ebéd megtartására. Ennek a tagtársak is láthatóan örültek, mert rekord létszámú 41 fős eseményt tartottunk a Duna Garden étteremben.

A jól sikerült, hangulatos ebéd alatt egy kicsit „dolgoztunk” is, mely során

•             Új ALUTA tagok bemutatása

•             Nívódíj pályázat eredményhirdetése

•             Az elkészült „Üvegezési irányelvek” szakmai anyag bemutatása

2021. június 03.

A KÉSZ Metáltech Kft meghívására az egyesület megtekintette a vásárváros területén folyó építkezéseket. A korlátozott létszám ismét villám gyorsan betelt, így közel 20 fős csoport vett részt a bejáráson.

A fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. rendelte meg és koordinálja. Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja. Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt. lesz, amely szervezi és rendezi a kiállításokat, konferenciákat, és működteti az infrastruktúrát.

2021. május 13.

A járványhelyzetre való tekintettel ismét online Taggyűlést tartott az Egyesület, melyen 29 tagtársunk vett részt. Az esemény napirendi pontjai a következők voltak:

Köszöntő – Fegyverneky Sándor elnök

Új ALUTA Tag bejelentése

Szakmai előadások SIKA – új termék ismertető (Sikasil WT 66 ragasztó), FISCHER - „Rögzítési megoldások síküvegbe”

Dr. Vajta László előadása „Permanens forradalom az energetikában és az elektronikában”

 „Üvegezési rányelvek” az ALUTA elkészült szakmai anyagának ismertetése – Stocker György és Szittya Zsolt

2021. április 28.

Elkészült a Belváros szívében az Emerald Residence projekt, melyet a kivitelezésben résztvevő ALUFE Kft segítségével megtekinthetett az Egyesület. Batta Zsolt ügyvezető és a projekt üzemeltetője bemutatta az épületet, melyben apartmanok, eladásra szánt lakások és 4 csillagos szálloda is helyet kapott.

Ugyancsak ezen téren található a Servita Szervita Square Building, melynek impozáns üvegfelülete tükrözi, és egyben megnöveli az előtte álló teret. A homlokzat tervezésében és a kivitelezés műszaki ellenőrzésében részt vett Kucsera Márton tagtársunk, aki bemutatta az épületet.

2021. március 30.

A főváros első magasházának építése rendkívüli érdeklődés övezte projekt. Így nem volt meglepő, hogy az Aluta Egyesület szervezete bejárás bejelentését követően 27 perccel megtelt a jelentkezők listája. Sikerült viszont még egy időpontot szervezni – köszönet a MARKET Rt műszaki igazgatójának Wolf Andrásnak – így közel 30 tagtársunk tekinthette meg a látványos építkezést. Igazi csemege volt ez a homlokzat építőknek, hiszen a speciális műszaki megoldások közelről is megtekinthetők voltak.