Elhunyt Finta József

2024. január 19.

Az ALUTA Elnöksége a január 18-án tartott ülésén megemlékezett Finta Józsefről, aki hosszú idő át támogatta az Egyesület tevékenységét.

Dr. Finta József, a Nemzet Művésze, Budapest, Salgótarján és Belváros-Lipótváros díszpolgára, a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia tagja, az Amerikai Építészeti Intézet tiszteletbeli tagja, Kossuth-, Ybl Miklós-, Steindl Imre- és Príma Primissa díjas, Köztársasági Elnöki Aranyérmes építész, a Magyar Érdemrend középkeresztjének kitüntetettje.

1958-as diplomaszerzése után a LAKÓTERV-nél kezdett dolgozni, majd rövidesen az állami tervezőiroda egyik legfoglalkoztatottabb építésze lett. 1994-ben alapította meg saját stúdióját, a Finta és Társai Építész Stúdiót, amit egészen a közelmúltig vezetett

Az Egyesület nevében az alábbi emailben fejezte ki részvétét a Finta Stúdió munkatársainak.

Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

Az ALUTA Egyesület mély megrendüléssel értesült Finta József haláláról. Egyesületünk tagjai, az elnökség őszinte részvéttel és szomorúsággal osztoznak a gyászban.

Finta József építőművész hosszú éveken át volt Egyesületünk támogatója a Nívódíj Bizottság elnöke. Minden ALUTA Nívódijban részesült pályázó büszke lehet arra, hogy a szakmai elismerés mögött Finta József véleménye állt.

Emlékét megőrizzük.

Az ALUTA Egyesület teljes tagsága nevében:

Fegyverneky Sándor elnök és Kotányi András ügyvezető