ALUTA Konferencia a CONSTRUMA kiállításon

2024. április 11.

Április 11-én, új helyszínen, az A pavilon felújított galériaszintjén kezdődött az Egyesület hagyományos konferenciája, ahol a tagvállalatok szakemberei adnak betekintést a legújabb fejlesztésiekről, termékeikről vagy eljárásokról.

Az eseményt eddig soha nem látott létszámban 50 résztvevő előtt nyitotta meg Fegyverneky Sándor elnök, aki hangsúlyozta, hogy ez évben ünnepeljük az Egyesület 25 éves fennállását, ehhez méltó programokkal.

A HUNGEXPO kiállítási igazgatója, Baranyai Gergő köszöntőjében kiemelte, hogy az ALUTA régóta kiemelt partnere a Hungexponak és ezért a tagvállalatok részére is biztosítani kívánják az össze kedvezményt.

Miután az ALUTA Egyesület Elnöksége a rendezvény előtt pár nappal döntött a Fenstherm Future Zrt felvételéről az Egyesület tagjai közé, Rácz Judit vezérigazgató bemutatta a céget a tagságnak.

A szakmai előadások sorát Tóth Sándor nyitotta meg, aki Saint Gobain vállalat fejlesztési törekvéseit ismertette az CO2 kibocsátás irányába, melynek eredménye a low carbon termék ORAE üveg.

Eiles Károly AKS áttekintést nyújtott a környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPD) szélesebb aspektusairól.

Sabina Gustof a lengyelországi ALUPROF képviselője bemutatta a nemzetközi alumínium-ipari vállalat felépítését, tevékenységét, jelenlétét a világban, valamint számos referencia projektet.

A szünetet követően Csizmadia Edit a MileStone Kft részéről előadást tartott a KÉSZ Csoport törekvéseiről, mellyel a fenntarthatósági stratégia céljait kívánják megvalósítani.

Várhelyi--Nagy Melinda „Innovatív homlokzati megoldások” címmel ismertette a Fischer cég fejlesztéseit a pontszerű rejtett üvegrögzítés, a függesztett távolságtartó rögzítés, és a bebetonozható ankersínek területén.

Az előadások sorát Jámbor Árpád a FAAC Technologies ügyvezetője zárta a tőle megszokott dinamikával előadott expozéjával, mely a cég fejlesztéseit és törekvéseit ismertette az energiahatékonyság területén.