Nívódíj 2020

A pályázat kiírója

Az Aluta Alumínium ablak és homlokzat egyesület nyilvános pályázatot hirdet a tevékenységének célkitűzéseiben megfogalmazott szakmai elvárásoknak megfelelő, az alumínium-üveg homlokzatépítésben korszerű, kreatív, műszaki-technológiai kialakításában újszerű, környezettudatos, racionális és minősített szerkezetek alkalmazásával született építészeti alkotások elismerésére.

A pályázat célja

A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése.

Pályázati kategóriák

Az ALUTA a Nívódíjat 2020 évben az alábbi kategóriában hirdeti meg:

  • ALUTA Hallgatói Nívódíj: a végzős, szakirányú képzésben részvevő hallgatók körében szinvonalas, a homlokzattervezésben különleges megoldással bíró tervanyagot bemutató hallgató(k) számára.
  • ALUTA Építési Nívódíj “nagyprojekt” kategória: az az alumínium-üvegszerkezetet projektszerű méretben kivitelező, gyártó legjobbnak ítélt szak Kivitelező cég(ek) számára.
  • ALUTA Építési Nivódíj “kisprojekt” kategória: a nem projektméretű munkákat kivitelező, legjobbnak ítélt Kivitelező szervezet(ek) részére
  • Aluta innovációs nívódíj: azon Aluta Egyesületi Tagvállalat(ok) számára, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő jelentőségű szakmai fejlesztést hajtottak végre.
  • Tervezői nívódíjat olyan építész is kaphat, akinek újszerű, kiemelkedő homlokzatával nem pályázik gyártó.
  • Az ALUTA Elnöksége fenntartja a jogot, hogy bármely kategóriában pályázatra meghívjon tervezőket, gyártókat, kivitelezőket.

 

2020 évben az ALUTA Elnökség az alábbi pályázatoknak ítélte Nívódíjat:

Nagy projekt kategóriában tervezői nívódíjat kapott Skardelli György (KÖZTI) a Puskás Ferenc Stadion tervezéséért.

Nagy projekt kategóriában a debreceni Forest Office irodaház tervezője Bordás Péter (BORD STUDIO) részesül NÍVÓDÍJban.

Az AGORA projekt „A” toronyépület homlokzatának gyártásáért és építéséért nagy projekt kategóriában ALUTA NÍVÓDÍJban részesül az ALUFE Kft. tagtársunk.

Az AGORA projekt „A” toronyépület homlokzatának gyártmányterveiért a CUTTING EDGE FACE mérnöki iroda Kft. tagtársunk tervezői kategóriában ALUTA NÍVÓDÍJban részesül.

Az MMA Budapest, Bajza utcai két épületét összekötő csarnoka üvegszerkezeteinek tervezéséért, gyártásáért és beépítéséért a Stockplan és az OrosházaGlas Kft. részesül NÍVÓDÍJban.

Kisprojekt kategóriában a KAV Kft. pályázata kapott nívódíjat.

A pályázatra benyújtott aluhab és tolóajtó rendszer szerzői jogvédelmet kapott megoldásaiért innováció kategóriában ALUTA NÍVÓDÍJban részesül a KAV Hungária Kft. tagtársunk.

.

Kép: