RECORD Ajtóautomatizálási Kft.

Alapítás éve: 
2 000
Cégismertető: 

Az automata ajtók felhasználási területe rendkívül széles körű. A record automata ajtók éppúgy használhatók magán- és középületek, szállodák, üzletek, bankok, repterek, pályaudvarok gyógyszertárak kis- és nagy forgalmú bejárataként, mint belső tereket elválasztó átjárókban, kórházakban folyosói elválasztó és műtőajtókhoz, hűtőterekhez - és még rengeteg olyan helyen, ahol valamilyen oknál fogva nehézkes az ajtók kézi használata, az elegancia megjelenése lényeges, illetve fontos, hogy az ajtók - az emberek áthaladása után - mindenképpen visszazáródjanak.
Az ajtók különböző megoldások alkalmazásával használhatók menekülési útvonalakra is, ahol a tűzjelző rendszerek jelzésére vagy nyitnak (menekülési útvonal), vagy zárnak (tűzszakaszoló). Vannak ezen kívül füstzáró ajtók is, ahol nem csak a lángoknak, hanem a füstnek is útját állják az ajtószárnyak.
A record Kft. Magyarországon Szigetszentmiklóson található meg, így - mivel ez nagyjából az ország közepén helyezkedik el - az ország bármely részére viszonylag gyorsan odaérnek munkatársaink - akár ajtó beépítésről, akár javításról legyen szó. Telefonon azonban minden időben rendelkezésre állunk mind általános információkat-, mind ajánlati árakat-, vagy akár tanácsadást illetően.

1953-ban egy fiatal mérnökember - Helmuth Heinz Bunzl úr - megalapította kis ajtó-automatizáló cégét, melyet "record"-nak nevezett el. Rengeteg kísérletezés eredményeként olyan szerkezetet hozott létre, mely a felnyíló ajtók alsó sarkára szerelve, egy földhöz kapcsolódó gumigörgő segítségével tudta automatikusan mozgásra bírni azt. Akkor ez fantasztikus eredménynek számított, s rengeteg csodálója akadt munkásságának. Az automata ajtók kifejlesztése - bár hivatalosan talán nem kapott túl nagy hírverést - ekkor kezdődött.
A kis cég folyamatos fejlődésen ment keresztül, profilt soha nem váltott, s évről-évre képes volt megújulni. Bunzl úr termékei, a "mindig pontosan, mindig megbízhatóan - record " szlogen zászlóra tűzése után - kissé talán egyhangúan, de mind a fejlesztő, mind a felhasználók örömére stabilan - a legjobb ajtónak számított az először aprócska, de mára már igencsak kiszélesedett piacon.
A record név ma már nemzetközi szinten elismert, s egy a tőzsdén folyamatosan jó eredményt produkáló, igen széles termékskálával bíró, a világ minden táján - Amerikától Európán át Kínáig - jelen lévő, nagyszerű hálózatot üzemeltető céget takar. Termékeinek színvonala messzemenően igazolja a svájci pontosságról alkotott hitünket, s a legegyszerűbbtől a legbonyolultabb ajtókig minden szinten ugyanazt a minőséget produkálja.
Az állandó fejlesztésnek köszönhetően a cég szinte évről-évre előrukkol valamilyen technikai újítással, melyek a jelenlegi igényekhez képest olyannyira előre járnak, hogy a fejlesztéseknek itt Közép-kelet Európában csak kb. 60-70%-a kerül felhasználásra a megalkotástól számított 2-3 éven belül. A jelenleg ki-nem használt előnyök egyike, pl. a távolról, telefonvonalon keresztül "gyógyítani képes" technológia, mely sok felesleges kiszállástól, költségtől óvhatja meg az évek során a felhasználót, vagy mondjuk az épület-felügyeleti rendszerekhez való csatlakozás, melyekkel egy központi megfigyelő helyről látható az összes ajtó működése grafikus formában is, mely többek között megkönnyítheti az objektum őrzés-védelmét is.

Cégminősítés: 
  • ISO 9001
  • TÜV
  • ÉME
  • TMI
Elérhetőségek: 
  • Pontos cím: 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 8.
  • Telefonszám: +36-24-515-390
  • Fax szám: +36-24-515-392
  • Segélyvonal/Szerviz: 30-444-888-7
  • E-mail: jambor@recordajto.hu
  • Honlap: www.record.hu
Főbb termékek, tevékenységek, szolgáltatások: 

Automata ajtók, automatika

Referenciák

Aldi áruházak
Egészségügyi Intézmények
Stop Shop
Park Center
Baumax áruház