ALUKOL Homlokzattechnika Kft.

Alapítás éve: 
1 997
Cégismertető: 

Az ALUKOL Fémszerkezetgyártó magyar-német Kft.-t 1990-ben többségi tulajdonrésszel magyar magánszemélyek, és a német Versbach Metallbau GmbH alapították. A cég több mint egy évtizedig dolgoztatott embereket az alapító partnercég németországi üzemében, akik magas szinten elsajátították a szakmát, és kiváló munkamorált hoztak magukkal.

A dinamikusan fejlődő, forgalmát évente megkétszerező cégből fokozatosan kiváltak az automata ajtókat gyártó és a lemezmunkákat végző üzletágak (ALUMAT Kft 1995, LEMAL Kft 1996). Az eredeti cég nevet (ALK Holding Kft) és tevékenységi kört változtatott (befektetések, vagyonkezelés), és többségi tulajdonnal megalapította az utódcéget.

1997-től kezdte meg tevékenységét az ALUKOL Szerkezetgyártó Kft., amely átvette az eredeti cég embereit, fő tevékenységi körét és piacát. Mára az ALUKOL a piac meghatározó cégévé nőtte ki magát Magyarországon, forgalmát tekintve évek óta dobogós helyezést ér el az alumínium homlokzatgyártó cégek között.

A romló piaci feltételek miatt a cég 2002-től kezdődően jelentős létszám- és költség-leépítést hajtott végre és lecserélte egyik finanszírozó bankját. A cég alaptőkéjét 102 millióra emelték a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Rt. segítségével. A részesedés visszavásárlása 2006-ban megtörtént.
A közel 300 millió forint saját tőkéjű cég tevékenységének finanszírozásához az ALK Holding Kft. több mint 400 millió forint piaci értékű ingatlanai nyújtanak biztos fedezetet.

Az ALUKOL az átszervezés és profiltisztítás után 2005-től egy 20 fős mérnökirodaként végzi az alumínium homlokzatok kivitelezését. A cég a tervezési, gyártási, szerelési tevékenységeket elsősorban a leányvállalataival végezteti el, így még a legbonyolultabb homlokzatok esetében is hosszú távon biztosított a már fogalommá vált "ALUKOL-minőség".

Cégminősítés: 
  • ÉMI
Elérhetőségek: 
  • Cím: 2440 Százhalombatta, Építész u. 4. (Ipari Park)
  • Telefon: + 36-23-540-520
  • Fax: + 36-23-354-806
  • E-mail: alukol@alukol.hu
  • Honlap: www.alukol.hu
Főbb termékek, tevékenységek, szolgáltatások: 
  • fémszerkezetgyártás
  • exkluzív alumínium homlokzatok, függönyfalak, nyílászárók, üvegtetők és egyéb bonyolult épülethatároló szerkezetek tervezése, gyártása és helyszíni szerelése

Referenciák

Akadémia Bankcenter - Budapest
Ázsia Center - Budapest
Graphisoft Irodaház - Budapest
HVG Irodaház - Budapest
Infopark C irodaház - Budapest
Margit Palace - Budapest
ING Székház - Budapest - ALUTA Építési Nívódíj 2004.