OROSházaGLAS Kft.

Alapítás éve: 
1 995
Cégismertető: 

Az 1960-as évek közepétől Orosháza, mint a magyarországi üvegipar fellegvára ismert, nem csak idehaza, hanem külföldön is. Kezdetben öblösüveg, illetve hengereltüveg gyártás folyt, 1974-től indult el a síküveg gyártás. Az országban itt kezdtek el először szigetelő üveget gyártani Hungaropan márkanévvel 1972-től, majd 1976-tól indult az edzett üveggyártás is. Az OROSházaGLAS Kft. ezzel az örökséggel 1995-ben alakult, a régi gyár síküveg feldolgozó egységéből. A társaság 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás.
Alakulásától kezdve a folyamatos beruházásoknak, műszaki fejlesztéseknek köszönhetően dinamikusan fejlődik, ami jól érzékelhető úgy a meghódított piacok bővülésében, mint az árbevétel alakulásában is.
A cég történetében az első komoly beruházás 1998-ban, az akkori legmodernebb edző kemence telepítése volt, ezt azóta folyamatosan követik a legkorszerűbb gépek, berendezések beszerzései.
Napjainkban már nem csak az orosházi, mintegy 20.000 m2 alapterületű gyártó üzemükben, hanem a Budapesten működő divíziónkban is folyik termelés.
A romániai piacon a céget az 1997-ben alapított vegyes vállalatunk, a MondoGlas S.R.L. képviseli.

Cégminősítés: 
  • ISO 9001:2000
  • TÜV
Elérhetőségek: 
Főbb termékek, tevékenységek, szolgáltatások: 

Üveggyártás, forgalmazás